Somatik Deneyimleme® (SE) Nedir?
Somatik Deneyimleme® (‘SOMATIC EXPERIENCING®‘’ veya ‘SE®’) Dr. Peter Levine tarafından geliştirilmiş, sinir sistemi düzenlenmesini hedefleyen, psiko-biyolojik bir yaklaşımdır. SE®; travmatik deneyimler karşısında bedende oluşan savunma tepkilerinin tamamlanması, sıkışmış travma tepkisinin çözülmesi, sinir sisteminin kendini dengeleme kapasitesinin yeniden kazanılması ile çalışır.
Bu Seminerde Neler Yer Alacak?
– SE® yaklaşımı ve genel işleyiş ilkeleri ile ilgili bilgi ve uygulamalar,
– Travmatik deneyimler yaşantılayan kişilerin fizyolojisi, travmatik stres belirtilerinin alt beyin ve savunma mekanizmaları ile olan ilişkileri, merkezi sinir sistemine etkileri
– Bedensel farkındalığın travma çalışmalarındaki yerine yönelik genel bilgiler,
– Video gösterimi, deneyim ve uygulamalar; SE asistanlarının gözetmenliğinde grup çalışmaları yer alacaktır.
Kimler Katılabilir?
Bu Giriş Semineri, SE alanında bilgi almak isteyen klinik psikolog, psikolog, psikolojik danışman, psikiyatrist, psikiyatri hemşireleri, psikoterapist, aile hekimi, sosyal hizmet uzmanı, fizik tedavi uzmanı, ergoterapist, beden terapisti, bu alanlardaki yüksek lisans öğrencileri; ruh, beden sağlığı ve travma alanında eğitim almış ve çalışanlara yöneliktir.
Eğitmen Didem Çaylak (MA) Kimdir?
Didem Çaylak van Zuijlen, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Klinik Psikoloji Programı Yetişkin alt dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007 yılından beri Somatik Deneyimleme Uygulayıcısı (‘Somatic Experiencing Practitioner’, ‘SEP’)’ dır. Çaylak, Amerika’daki Somatic Experiencing Trauma Institute (‘SETI’) ve Avrupa’daki European Associtation of Somatic Experiencing (‘EASE’) kurumları tarafından onaylı Somatik Deneyimleme Eğitimleri’nin her seviyesinde asistanlık yapma, süpervizyon ve bireysel seans verme yetkinliğine sahiptir. Aynı zamanda ‘Somatik Deneyimleme’nin Temelleri’ seminerini sunma onayı vardır. Somatik Deneyimleme yaklaşımının “İntegral Somatik Psikoterapi – ISP”, “Somatik Psikoterapi ve Hareket–SOMA” “Bağ Kurma ve İlişki Dinamikleri-DARE”, “Karakter Yapıları ve Çözümlemeleri-NARM”, “Kişilik Bozuklukları”, “Utanç ve Suçluluk Duygusu”, “Fiziksel ve Cinsel Taciz”, “ Travma ve Ruhsallık”, konularındaki ileri seviye eğitimlerini de tamamlamıştır. 2014 yılından beri Türkiye’deki SEP eğitimleri için onaylı koordinatördür. Buna ek olarak, Avrupa Somatik Deneyimleme Derneği (‘EASE’) Etik Komitesi ve Organizasyon Komitesi üyesidir.
Kayıt ve Detaylı Bilgi: 0 (312) 446 76 57 – 0 (530) 170 04 80 numaralı telefonlardan 7/24 bilgi alabilirsiniz.